Ved foten av Langsua nasjonalpark i Gausdal beiter en god gjeng lykkelige lam. Disse har rikelig tilgang på frisk luft, godt fjellbeite og sildrende vann i bekkefar. På høsten kommer de alle ned fra fjellet og gir oss grunnlaget for nydelig kvalitetskjøtt røkt på ekte Islandsk vis. En sauegård der bonden har islandske røtter og en matarkeolog med over 20 års erfaring med røyking har slått seg sammen for å stelle istand denne islandske matskatten. Vi har gjort grundige undersøkelser for å finne frem til den riktige smaken, og fortsatt er vi i en utviklingsprosess. Men målet vårt er klart, vi skal lage kvalitetshangikjøtt fra kvalitetslam. Naturlig, godt og lokalprodusert!

Vi røyker fortrinnsvis hele lår, men tar også for oss utbenede lår og andre stykker av lam.

Tor Jackobsen fra Kulturstua i Ro står for røykingen, mens Rune Fjellseth og Ingvild Johanne Aarhus fra Øvre Rønningen Gård står for råvarene.

For bestilling: kontakt Ingvild Johanne Aarhus på 40552401. p.s. Jeg snakker islandsk.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.